En av Vestfolds mest spektakulære bygg:

Arkitektene har hentet inspirasjon til signalbygget fra den finske designeren Alvar Aaltos ikoniske vase fra 30-tallet, og bygningen ruver vakkert på den utfordrende trekanttomten mellom to veier og en jernbane.

Foto: Dag Nordsveen

Praktbygget i Larvik

Sommeren 2011 stod praktbygget på Sanden 1 ferdig. Bygget ligger ved utløpet til Farriselva, og er tegnet av samme arkitektfirmaet som tegnet Farris Bad.

 

Det karakteristiske kontorbygget er på 3500 kvadratmeter og huser 150 ansatte i flere hjørnesteinsbedrifter i Larvik.

 

–Spennende geometriøvelse

Bygget ble tegnet av Halvorsen & Reine AS, som blant annet har tegnet renommerte Farris Bad for Fritzøe Eiendom AS.

– Trekanttomta ligger mellom to veger og en jernbane. Den spesielle geometrien og størrelsen er litt av årsaken til at bygget er blitt slik det er. Arealet er ikke stort og vi måtte foreta noen viktige grep for å skape noe annerledes og som kunne gi bygget det fokus vi mente var riktig til denne tomta. Den utadlenende formen med de organiske buene er en parallell til finske Alvar Aaltos vaseform fra 30-tallet. For oss arkitekter var det en usedvanlig spennende geometriøvelse, forklarte arkitekt Øystein Rognebakke i Halvorsen & Reine til Bygg.no etter at bygget stod ferdig i 2011.

 

Terrasse med spektakulær havutsikt

For den mer enn 500 kvadratmeter store takterrassen ønsket byggherren noe mest mulig vedlikeholdsfritt, men samtidig robust og pent. Materialet skulle stå i stil med bygget. Terrassen skulle vare i årevis, og de ønsket kun å benytte spyling med vann for rengjøring. Etter å ha blitt kjent med MegaWood var valget enkelt. Terrassebordene er montert med skjult innfestning på Nivell bjelkelag, noe som gir et minimalistisk og funksjonelt ytre. MegaWood gir Sanden 1 et slitesterkt, fremtidsrettet terrassegulv som vil fortsette å imponere i årevis.

 

I skrivende stund, mer enn 5 år senere, ser terrassen fortsatt ut som ny.
Alle bildene ble tatt i 2016.

Om MegaWood:

 

Megawood er et massivt høykvalitets kompositt terrassegulv produsert i Tyskland og består av ca. 75 prosent trefiber, og resterende av høyverdig, PVC-frie polymerer.

Terrassen gjør pausene til de 150 som arbeider i bygget ekstra innbydende.

Skjult innfesting gir et rolig, behagelig utseende på hele det eksklusive terrassegulvet.