Ferdig gråbehandlet:

Accoya gjør seg bra til terrassebord som følge av markedsledende sopp- og råtebestandighet, et pent ytre og svært lite bevegelse i treet. Fritzøe Engros tilbyr i 2017-sortimentet 6 ulike terrassebordvarianter og en rekke ulike dimensjoner i råstoff. Bilde fra en terrasse i Larvik.

Alle foto: Fritzøe Engros AS

Grå Accoya er årets store terrassenyhet

Med 50 års sopp- og råtegaranti, minimal sprekkdannelse og god formstabilitet har Accoya terrassebord allerede gjort seg godt bemerket i det norske «high-end»-markedet. Våren 2017 introduseres ferdig gråbehandlede terrassebord.

 

Gråbehandlet Accoya gjør trevirkets naturlige gråningsprosess mindre fremtredende, og gir det umiddelbart et lekkert,  eksklusivt og jevnere utseende sammenlignet med ubehandlet Accoya, som gjerne tar 2-3 år før det når sin naturlige gråpatina.

 

De ferdig gråbehandlede terrassebordene leveres i breddene 120, 145 og 195 mm. Alle Accoya-variantene skilter med formidable 50 års sopp- og råtegaranti dersom det legges over bakken – og 25 års garanti ved nedsenking i ferskvann eller i jord. God formstabilitet og minimal sprekkdannelse er andre egenskaper som har gjort Accoya til et foretrukket valg blant kvalitetsbevisste forbrukere i Norge de siste årene.

 

Best i vitenskapelig test

I tillegg til en stor andel utenlandske undersøkelser har nå også Norske forskere kommet på banen med tester som viser at Accoya-trevirket er noe for seg selv: I en preferanseundersøkelse om sprekkdannelse i terrassebord (ekstern lenke), utført av Norsk Treteknisk Institutt, kom Accoya klart best ut blant de 17 terrassebordene som ble vurdert. Etter to års eksponering for norsk vær ble Accoya-materialet ansett å være av optimal kvalitet hos 94 prosent av respondentene. Til sammenligning mente henholdsvis 84 og 81 prosent det samme om Termo og oljet furu og gran. Sibirsk lerk og hviteik kom desidert dårligst ut i undersøkelsen, med støtte fra henholdsvis 14 og 2 prosent av respondentene.

 

–Gledelig

Ifølge Norsk Treteknisk Institutt ligger forskjellen i hva slags tremodifiseringsmetode som er benyttet – eksempelvis varmebehandling eller impregnering. Accoya-materialene har fått en såkalt acetylbehandling som både gjør det råtebestandig og svært lite utsatt for sprekkdannelser.

  –Det er gledelig at vi nå ser resultater av norsk forskning på området. Treteknisks foreløpige resultater underbygger en rekke utenlandske studier på acetylbehandling av trevirke. Dette gjør Accoya terrasse til et godt alternativ, som samtidig tåler det norske klimaet, sier salgsdirektør Tom Skaara (bildet), som legger til at de har måttet doble innkjøpet av Accoya for å imøtekomme den norske etterspørselen i 2017. Det kan du lese om her.

 

I skrivende stund, mer enn 5 år senere, ser terrassen fortsatt ut som ny.
Alle bildene ble tatt i 2016.

Om MegaWood:

 

Megawood er et massivt høykvalitets kompositt terrassegulv produsert i Tyskland og består av ca. 75 prosent trefiber, og resterende av høyverdig, PVC-frie polymerer.

Accoya-trevirke lover eneståend sopp- og råtemotstandsdyktighet.  Produktbildet viser en av årets nye ferdig gråbehandlede varianter.

Salgsdirektør Tom Skaara i byggevareleverandøren Fritzøe Engros møter 2017-sesongen med tre nye ferdig gråmalte Accoya terrassebord for å imøtekomme etterspørselen i markedet.