Accoya terrasse ble valgt både på grunn av de nyvinnende egenskapene, men óg fordi det er svært formstabilt. Dette tillater betydelig bredere terrassebord enn hva som er vanlig.

Alle foto: TV2

–Se på hagen vår!

I TV2-programmet Hagetid sendt i april 2017 blir "en ubrukelig jordhaug" forvandlet til en oase med Accoya terrasse omgitt av vakker beplantning og opparbeiding.

 

 

Etter å ha pusset opp slektsboligen stod Oslo-familien fast da de skulle ta fatt på de store grøntområdene rundt boligen.

 

Ønsket en samlingsplass

Løsningen fant de hos hageekspertene i TV2-programmet Hagetid, som møtte deres behov med åpne sinn og kreativitet. Familien ønsket noe de kunne bruke som samlingsplass og en sosial arena.

 

-Er dette vår hage?

Familien reiste på ferie mens Hagetid-gjengen gjorde jobben sin. Da de kom hjem igjen noen dager senere ble de helt fintet ut av sluttresultatet. Det som noen dager i forveien var en jordhaug, framsto nå som en oase.
–Er dette vår hage? Dette har blit latterlig fint; som en drøm! Se på hagen vår! Vi har fått vår egen oase, var noen av deres første reaksjoner.

 

Et stabilt trevirke

80 kvadratmeter med det Accoya ble benyttet som terrasse. Accoya er for fullt på vei inn i det norske markedet, som følge av overlegne egenskaper og sitt vakre utseende.

–Treet er behandlet slik at det har mistet evnen til å ta opp fuktighet. Dette gjør treverket mye mer stabilt, og gjør at man kan bruke mye bredere bord, forklarer snekker Julian Simon etter å ha åpnet de nyankomne terrassebordene.

 

–Utrolig gøy

Terrassen er levert av Trekompaniet AS og Fritzøe Engros AS.

–Det var utrolig gøy å se hvor flott terrassen vi leverte til Hagetid ble. Accoya er foreløpig lite kjent blant folk flest, men dette er i ferd med å snu. Lenge har det vært arkitektene som har beskrevet Accoya inn i prosjekter, men vi ser nå stor pågang både fra privatpersoner og ikke minst fra det offentlige, som har bitt seg merke i fordelene med Accoya-trevirket. Flere kommuner beskriver nå Accoya fordi det reduserer vedlikeholdsbehovet betraktelig, forklarer daglig leder Erlend Gilje i Trekompaniet AS.

 

Trykk her for å se episoden på TV2 (ekstern lenke)

Om Accoya:

 

Accoya har formidable 50 års sopp- og råtegaranti ved bruk over vann/jord, og hele 25 år nedsenket i ferskvann eller jord. Trematerialet er svært formstabilt, miljøvennlig og innehar alle de viktigste miljøsertifiseringene, som PEFC, FSC, Svanen med mer.

Før hageekspertene slapp til…

Etter.